MANİSA DEMİRCİ DELİKYAR (İzlemelisin) - Sınır Tanımayan

MANİSA DEMİRCİ DELİKYAR (İzlemelisin) - Sınır Tanımayan

Videonun yapımında emeği geçen NİHAT BAYRAK kardeşime teşekkür ederim Manisa İli, Demirci İlçesi, Çataloluk Köyü Delikyar sırtlarında güneydoğuya bakan dik yamaçlarda ana kayaya oyulmuş Bizans Dönemi Manastırı dışarıdan bakıldığında kayalara oyulmuş delikler pencerelerdir. Trabzondaki Sümela Manastırını anımsatmaktadır.

Orta bölümü çökmüş ve buradaki mekanlar tahrip olmuşlardır. İki katlıdır, ana bir koridor ve bu koridora bağlanan yaklaşık 3x5x1.5m boyutlarındaki odalardan oluşur. Üst katında yaklaşık 13 oda bulunmaktadır.

Üst katın koridorunun ortasındaki bir merdivenle alt kata geçilir. Aydınlatma sadece uçurum tarafına açılan pencerelerle sağlanmaktadır. Bir noktada ise aşağı inen basamaklar olan bir dehliz bulunmaktadır. Mekan içinde haç kabartmasına rastlanmıştır. Delikyar sırtlarının güney doğusundaki dik yamaçta bulunan ana yapı yanında güneyindeki Hisarkaşı Tepesinin doğu yamaçlarında da kayalara oyulmuş girintiler vardır.

Sınır Tanımayan Youtube Kanalı Ziyaret Ederek Manisada Hiç Keşfedilmemiş Doğa ve Tarihi Geziyormuş Gibi Evnizden Keşfetedilirsiniz.

 

Manisa dolaylarının M.Ö. III. bin yılda birçok yerleşime sahne olduğunu son yıllarda gerçekleştirilen araştırmalar ortaya koymuştur. Ayrıca, günümüzde Saruhanlı ilçesi sınırları içinde kalan Alibeyli, Araplı, Hacırahmanlı ve Halitpaşa’da elde edilen “siyah cilalı” buluntular M.Ö. IV. bin yıla; Nuriye ve Ulucak’taki “kaba cilalıları” M.Ö. V. bin yıla tarihlendirilmektedir.


Magnesia’nın M.Ö. II. bin yıla ilişkin bilgileri yazılı kaynaklarda yer almıştır. Plinius, Magnesia’nın ‘Sipyleum’ diye adlandırıldığını, ama daha önceleri ‘Tantalis’ denildiğini belirtmiştir. Tantalis kenti ile mitolojik kişiliği ve tarihsel kimliği örtüşen Kral Tantalos adı arasında bir bağ kurulabileceği üzerinde durulmaktadır. Devamı

 

- Bize yansıdığından çok daha zor şartlarda hazırladığınız cesaret isteyen bu ve diğer değerli çalışmalarınızdan dolayı sizi takdir ve tebrik ediyorum.Belki hiç adını duymayacağımız duysakta göremeyeceğimiz yerleri sayenizde biz de gezmiş oluyoruz.İçinde hile barındırmayan temiz emeğinizin karşılığı birgün mutlaka önünüze gelecektir.Umarım takipçileriniz hızla artar.Allah yolunuzu bahtınızı açık etsin korusun ,yardımcınız olsun her daim. Amin...

- Size iyi bir sponsor lâzım. Bu kadar doğal ve güzel bilinmedik yerlere gidiyorsunuz ve hiç bir videonuz palavra yada boş lafla abartı ile geçmiyor. Tebrik ederim. Rabbim emeklerinizin karşılığını misli ile versin zevkle izliyoruz.

- soluksuz izledim. çok güzel bir yer malesef ki defineciler tarafından talan edilmiş. geçmişin mirasını koruyamamak çok acı. sizlerin de ayağına sağlık. çok güzel göstermiş ve anlatmışsınız.

- valla tebrikler iyi cesaret tek başına oralara kadar gitmen ve videolar çekmen.Bide senden ricam Manisadaki takunyalı dede ile ilgili bi video yapabilirmisin.Dedenin dağdan gidip çubuk altınları aldığı yeri ne insanlar aramış bulamamış.başarılarının devamını diliyorum.

Kayalıktan yığılan topraklar kapatmış bölgeyi belki o toprak yığılmış mağara önündeki bölgeyi açsalar oradan yer altı girişleri mutlaka çıkacaktır diye düşünüyorum çok geniş kapsamlı bir yer orada sadece o kısımlar kalmış fakat fazlası mutlaka vardır.

- Emeklerinize sağlık ,yine müthiş bir keşif... Gülen emojinin sağında tepe boyu kadar bir asker baş figürü var ,bize göre sağ tarafa bakıyor.. Burası tunç çağından kalma bir yer ,4 000 yıllıktır....Saygılar.. 

Kolombiya'nın MALDİVLERİ San Andres Adasında Bir Gün Geçirmek 

Dünyanın En Tehlikeli Yolu - Huashan Dağı - ÇİN 

 

 

 

Haber Yorumları