Firma Fabrika EkleMetal Sanayi Sektörü kategorisinde ilan bulunamadı.
  • Görünüm
İlan Başlığı Fiyat İlan Tarihi Adres
İlan bulunamadı.

Türkiye, dünyadaki 66 çelik üreten ülke arasında 8. sırada, Avrupa’daki çelik üreticileri arasında ise Almanya’dan sonra 2. sırada yer almaktadır. 

Bu sıralamalar, Türkiye’nin demir çelik üretiminde belli bir seviyeye geldiğini göstermesi açısından büyük önem taşımaktadır.

Demir çelik sektöründe, başta inşaat ve otomotiv olmak üzere, boru, profil, dayanıklı tüketim eşyası, yakıt araç ve gereçleri imalatı, tarım araçları imalatı, teneke tüketicileri ile gemi inşa sektörüne yönelik üretim yapılmaktadır. Bu sektörlerdeki gelişmeler demir çelik sektörünü doğrudan etkilemekte, demir çelik sektöründe kaydedilen ilerlemeler de bu sektörleri etkilemektedir.

‘Nikel’, özellikle kimya sektöründe, çatal, bıçak, çekiç, pense gibi ev ürünlerinde, uçak ve gemi endüstrisinde kullanılan bir metaldir.

Başka bir örnek olarak ‘Kalay’ teneke yapımında, kaplamacılıkta, çeşitli alaşımlar, lehim ve kimyasal madde yapımında kullanılır.

Aynı zamanda uçak, gemi, elektrik sanayisinde de yaygın şekilde tercih edilir. Kimya sanayisinde ise parfüm, boya, makyaj malzemesi gibi ürünlerin yapımında rol oynar.

‘Gümüş’, herkesin hemen hemen bildiği üzere özellikle takı ve süsleme alanında favori metallerden biridir ancak bunun dışında fotoğraf sanayi, elektronik, para imali ve dişçilikte de tercih edilmektedir.

‘Altın’ ise maliyetinden dolayı kullanım alanı sınırlı olan bir metaldir. Genellikle takı ve süsleme alanında, uzay endüstrisinde, tekstil sanayinde ve kimya endüstrisinde paslanmaya dayanıklı alet yapımında altından yararlanılır.