Firma Fabrika EkleElektirik Elektronik Sektörü kategorisinde ilan bulunamadı.
  • Görünüm
İlan Başlığı Fiyat İlan Tarihi Adres
İlan bulunamadı.

Türkiye elektrik ve elektronik sektörü son yıllarda iç tüketimde daralma olmasına rağmen ihracat odaklı olarak büyümesini sürdürmektedir.

Üretiminin yaklaşık %75’ini ihraç etmektedir. Sektör tarafından üretilen ürün yelpazesi oldukça geniş olup beyaz eşyadan tüketici elektroniğine, telekomünikasyon cihazlarından bilgisayar cihazlarına, profesyonel ve endüstriyel cihazlardan savunma elektroniğine kadar çok sayıda alt sektöre ait ürün üretilmektedir.

Teknolojik gelişimin çok hızlı olması sektör tarafından üretilen ürün yelpazesini her geçen gün artırmaktadır.

Ürün yelpazesinin gelişmesini özellikle savunma sanayi tarafında yapılan yatırımlar etkili olmuştur.

Sektörün Alt Grupları ve Üretilen Başlıca Ürünler

Birçok teknolojik yenilik ve gelişim, elektrik ve elektronik alanındaki gelişmeler arasında büyük bir korelasyon bulunmaktadır.

Hemen hemen tüm sektörler, elektrik ve elektronik alanındaki gelişmeleri kendi içinde yaşanan gelişmelere entegre etmekte ve bu sayede daha hızlı ve teknolojik bir gelişim göstermektedirler.

Dolayısıyla, elektrik ve elektronik sektörünün hem yatay hem de dikey bir sektör olduğunu söylemek mümkündür.

Elektronik bileşenlerin imalatı Yüklü elektronik kart imalatı  Bilgisayar ve bilgisayar çevre birimleri imalatı İletişim ekipmanlarının imalatı  Tüketici elektroniği ürünlerinin imalatı  Ölçme, test ve seyrüsefer amaçlı alet ve cihazların imalatı  Kol saatlerinin, masa ve duvar saatlerinin ve benzerlerinin imalatı  Işınlama, elektro medikal ve elektro terapi ile ilgili cihazların imalatı  Optik aletlerin ve fotoğrafik ekipmanların imalatı  Manyetik ve optik kaset, bant, CD, vb. ortamların imalatı  Elektrik motorlarının, jeneratörlerin ve transformatörlerin imalatı  Elektrik dağıtım ve kontrol cihazları imalatı  Akümülatör ve pil imalatı  Fiber optik kabloların imalatı  Diğer elektronik ve elektrik telleri ve kabloların imalatı  Kablolamada kullanılan gereçlerin imalatı  Elektrikli aydınlatma ekipmanlarının imalatı  Elektrikli ev aletlerinin imalatı  Elektriksiz ev aletlerinin imalatı  Diğer elektrikli ekipmanların imalat

Sektörün Etkileşim Halinde Olduğu Diğer Sektörler 

Elektrik ve elektronik sektörü özellikle makine, motorlu araç, sağlık ve kimya sektörleriyle ve bu sektörler için girdi sağlayan en önemli sektördür.

Sektörler arasındaki ilişkilere bakıldığında, 26 sektörünün en çok etkileşimde olduğu sektörler Elektrikli Teçhizatlar İmalatı; Bilgisayarların, Elektronik ve Optik Ürünlerin İmalatı;

Diğer Ulaşım Araçlarının İmalatı; Fabrikasyon Metal Ürünleri İmalatı (Makine ve Teçhizat Hariç); Motorlu Kara Taşıtı, Römork ve Yarı Römork İmalatı; ve de Başka Yerde Sınıflandırılmamış Makine ve Teçhizat İmalatı sektörleridir.

27 sektörünün en çok etkileşimde olduğu sektörler ise, Elektrikli Teçhizatlar İmalatı; Makine ve Ekipman İmalatı; Kauçuk ve Plastik Ürünlerin İmalatı;

Fabrikasyon Metal Ürünleri İmalatı; ve Motorlu Kara Taşıtı, Römork ve Yarı Römork İmalatı sektörleridir.