• Görünüm
İlan Başlığı Fiyat İlan Tarihi Adres
İlan bulunamadı.

Türkiye İklimlendirme Sektörü hem hızla gelişen iç pazar talebini karşılamada hem de küresel rekabetin yoğun olduğu uluslararası pazarlara artan ihracatı ile Türkiye ekonomisinin önemli bir oyuncusu haline gelmektedir.

Makina imalat sektörünün en önemli ihracat kalemlerinden birisini oluşturan iklimlendirme sektörü, son sekiz yılda ihracat miktarını dört kattan fazla artırarak 2011 yılında 3.6 milyar dolara yakın bir ihracat seviyesine ulaşmıştır. Sektöre ilişkin analizler göstermektedir ki eğer doğru startejiler uygulanabilirse İklimlendirme Sektörü Türkiye’nin hem hızla artan iç talebinin karşılanmasında hem de ihracat hacminin artırılmasında ciddi katkılar sağlamaya adaydır.

Buna ek olarak bugün direk olarak sağladığı 310.000 civarı istihdam sayısının da ciddi olarak artması beklenmelidir. Ülkemiz için önemi gittikçe artan İkimlendirme Sektörünün uzun vadeli hedeflerinin oluşturulması ve bu hedeflere hangi stratejiler ile ulaşılacağı bu çalışmanın konusunu oluşturmaktadır.

 Türkiye’de üretilen İklimlendirme Sektörü ürünleri, dış piyasada büyük bir atılım içerisine girmiştir.

Dünya çapında firmalarla rekabet edebilecek teknolojik seviyeye ulaşan sektör, gelecekte dünyada liderliğe oynayacak bir oyuncu olabilme potansiyeli taşımaktadır .